Gyakran ismételt kérdések a kötelező továbbképzésekkel kapcsolatban

jelenleg 20 kérdés-válasz Jelenleg többek között az alábbi kérdésekre talál választ
(forrás: https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/gyik)
Regisztrációval, adatváltozások átvezetésével kapcsolatban gyakran felmerülő kérdések. Kinek kell regisztráltatnia magát? Hogyan kérhetem felvételemet a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásába? Mit szükséges csatolni a kérelemhez? Ki nyújthatja be eredményesen a kérelmet? Mi minősül egyenértékű szakképesítésnek? A képesítés megszerzése előtt szerzett gyakorlat figyelembe vehető-e a nyilvántartásba vételnél? Hogyan lehet igazolni a szakmai gyakorlatot? Milyen szakterületre kérhető a regisztráció? Kérhetem-e több szakterületre a regisztrációmat? Van-e lehetőség újabb szakterület regisztrálására szakmai gyakorlat alapján? Több szakterület bejegyzése estén minden egyes szakképesítést követően kell igazolni a 3 éves szakmai gyakorlatot? Kérelmezhetem-e a szakterület megváltoztatását, cseréjét? Mennyi a fizetendő igazgatási szolgáltatási díj összege? Egy szakterületen már regisztrált vagyok, de másik szakterületen dolgozom. Hogyan kérelmezhetem, hogy azon a szakterületen legyen a regisztrációm, ahol dolgozom? Több szakterületen is regisztrált vagyok, de a munkámhoz nincsen szükségem az egyik szakterületi regisztrációra. Kérhetem-e az egyik szakterület törlését úgy, hogy a regisztrációm megmaradjon? A Magyar Könyvvizsgálói Kamara szüneteltető tagja vagyok, be kell-e jelentkeznem a mérlegképes könyvelői nyilvántartásba, ha csak könyvviteli szolgáltatási tevékenységet folytatok? A Magyar Könyvvizsgálói Kamara szüneteltető tagja vagyok. Könyvviteli szolgáltatás végzéséhez vállalkozói igazolványt szeretnék kiváltani. Könyvvizsgálói tevékenységemet szüneteltetve végezhetek-e könyvviteli szolgáltatást? Mit kell tennem, ha igazolványom elveszett, ellopták, megsemmisült, vagy ha megváltozott a nevem vagy a lakcímem? A kötelező továbbképzés elmulasztása miatt korábban töröltek a nyilvántartásból. Hogyan tudom kérelmezni újra a regisztrációt?

Segítünk! Amennyiben a fentiekben nem találta meg a megoldást a problémájára, akkor kérjük, hogy munkanapokon 8 és 16 óra között hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 202-2199/200 telefonszámon.

Kérdése van?

  • Ügyfélszolgálat: +36 (1) 202-2199/200 munkanapokon 9.00-16.00 óráig.

OVI Országos Vezetőképző Intézet Kft.

Továbbképzések, szakmai konferenciák
A legegyszerűbben a legjobbat
1027 Budapest, Csalogány u. 23–33.
Levélcím: 1255 Budapest, Pf. 14
Telefon: +36 (1) 202-2199/200
Telefax: +36 (1) 355-8085
Továbbképzésre akkreditált szervezet

Mivel, mennyi kreditpontot lehet szerezni?

8 kreditpontot számvitel témakörben,
4 kreditpontot a szakterületének megfelelő továbbképzéseken kell szerezni. 2-2 kreditpontot érhet minősített szakmai kiadvány előfizetése, megvásárlása és egy szakmai szervezeti tagság.

Hogyan kaphatja meg képzési kreditpontjait?

 Akár részletekben is!
 Több képzőintézmény képzésein is;
 Elektronikus képzésben is (Internet);
 Hagyományos – személyes részvételt igénylő – és elektronikus képzés kombinációjaként is.

Mikor jelentkezhet továbbképzésekre?

A kormányrendelet szerint akkor, ha a képzőszervezetek meghirdetik az NGM által minősített továbbképzési programjaikat. Tájékozódjon továbbképzési lehetőségekről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Segítünk a kreditpontok megszerzésében!

Oldalunkon folyamatosan megtalálja az aktuális információkat, és segítséget nyújtunk kreditpontjai megszerzéséhez úgy, hogy az Ön által kiválasztott szakmai továbbképzések teljesítését saját időbeosztásához igazíthatja.
Ön itt van: Kezdőlap Gyakran Ismételt Kérdések