×

Hogyan használjam?

kotelezotovabbkepzes.hu      

Hogyan használjam?

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás

Köszöntjük a kotelezotovabbkepzes.hu oldalon, amely a számviteli és adózási szakemberek munkáját hivatott támogatni. Amennyiben Ön mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, (okleveles) adószakértő vagy könyvvizsgáló és szeretné kényelmesen, az időbeosztásához igazodóan megszerezni a munkájához nélkülözhetetlen kreditpontokat, akkor ebben segítségére lehetünk, mivel ezen az oldalon épp ilyen kurzusokat talál. Elektronikus képzés keretében, egyszerűen szerezhet kreditpontokat, teljesítheti továbbképzési kötelezettségét. Az alábbiakban a weboldal használatát és a továbbképzések elvégzését támogató információt gyűjtöttünk össze, amely megkönnyíti Ön számára a szükséges kreditpontok megszerzését.

 

Mit tegyek, ha nincs még jelszavam?

Weboldalunkon a tananyagokat csak aktivált hozzáféréssel rendelkező és bejelentkezett felhasználóink tudják megtekinteni és megszerezni az azokért járó kreditpontokat. Ahhoz, hogy rendelkezzen hozzáféréssel és kedvére szemezgethessen továbbképzések közül vásároljon korlátlan hozzáférést a kotelezotovabbkepzes.hu oldalhoz (így 2024. december 31-ig bármely kreditpontos képzésünket elvégezheti), vagy tegyen egy próbát és csak vegyen egy tananyagot. Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan vásárolhat meg egy tananyagot, kattintson ide. Bankkártyával történő fizetés esetén azonnal, átutalással való fizetés esetén az általunk kiállított díjbekérőn szereplő összeg számlánkra való beérkezése után aktiváljuk a hozzáférését.

 

Kiknek ajánljuk elektronikus továbbképzéseinket?

Elsősorban mérlegképes könyvelőknek, továbbá azon adótanácsadóknak, (okleveles) adószakértőknek, könyvvizsgálóknak, akik a korábban megszerzett tudásukat szeretnék aktualizálni, vagy az új adózási, számviteli jogszabályokban eligazodni, egyben teljesíteni aktuális továbbképzési kötelezettségüket, gyűjtve a szükséges kreditpontokat.

 

Elektronikus továbbképzés? Hogyan működik?

Úgy, mintha egy konferencián lenne, azzal a különbséggel, hogy bárhol és bármikor részt vehet a kreditpontot érő képzéseken. Mindehhez csak egy számítógépre és folyamatos internet-hozzáférésre van szüksége. A főoldalon találhatja meg a már elérhető képzéseinket. Itt kiválaszthatja, melyik tananyagot kívánja megtekinteni, majd annak címére vagy kreditpontértékére kattintva máris az adott tananyaghoz kerül. Ha van már jelszava, jelentkezzen be és máris elkezdheti a tananyag megtekintését. A tananyag végén egy rövid kérdőívvel gyorsan ellenőrizheti a tudását, és máris letöltheti a kreditpontról szóló igazolását. A mérlegképes könyvelők által megszerzett kreditpontokat a kormányrendeletben előírtak szerint automatikusan megküldjük a minisztériumnak, sőt a rendszerünk nyilvántartja Önnek azokat, így bármikor ellenőrizheti a különböző szakon és szakterületen megszerzett összes kreditpontját. Ilyen egyszerű. (Az adótanácsadóknak, (okleveles) adószakértőknek és a könyvvizsgálóknak – a jogszabályi előírások alapján- saját maguknak kell gondoskodniuk a továbbképzési kötelezettségük teljesítésnek igazolásáról, azaz az általunk kiállított igazolások másolatának eljuttatásáról a minisztériumhoz, illetve a kamarához.)

 

Miért kell Felnőttképzési szerződést kötni?

Jelenleg jogszabály (a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 12/A. § és 13. §) által előírt kötelezettség, hogy a felnőttképzésben résztvevő és a képző intézmény felnőttképzési szerződést kössön. A Felnőttképzési szerződés a képzésben résztvevő és a képző intézmény közötti jogviszonyt, illetve a szerződést kötő felek jogait és kötelezettségeit szabályozza és rögzíti. A szerződést a képzés megkezdése előtt kell megkötni, és vannak jogszabályi előírás szerinti kötelező tartalmi elemei. A fentieknek megfelelően, minden képzés megkezdése előtt, Felnőttképzési szerződést kell kötni.
A szerződés megkötése a kotelezotovabbkepzes.hu oldalon történik. A szerződéskötéshez szükséges adatok megadása után, az oldalra történő belépéshez használt jelszó megadásával tudja elfogadni a kijelzőn olvasható szerződést.
A szerződés megkötését e-mailben igazoljuk vissza.

 

Kaphat-e egy továbbképzés elvégzése esetén két jogcímen is kreditpontot!

A képzéseink/tananyagaink minősítése során arra törekedtünk, hogy képzéseink megfeleljenek mind a könyvelők, mind az adótanácsadók, (okleveles) adószakértők, valamint könyvvizsgálók továbbképzésére vonatkozó előírásoknak, így a képzéseink/tananyagaink egy részénél egyszerre többféle kreditpont igazolást is ki tudunk állítani.

 

Hogyan vásárolhat korlátlan hozzáférést az oldalhoz?

Kattintson a korlátlan hozzáférés gombra, töltse ki a megjelenő oldalon az adatokat, válassza ki az Önnek megfelelő fizetési módot, majd kattintson a Tovább gombra. A megrendelése előtt, az űrlapon megadott adatait ellenőrizheti, ha szükséges javíthatja. Kattintson a "Helyesek az adatok, megrendelem" gombra. Bankkártyás fizetés esetén töltse ki a bankkártyája adataival az űrlapot. A belépési azonosítóit és a fizetésről szóló igazolást a megadott e-mail-címre automatikusan elküldjük Önnek, így akár azonnal megkezdheti a tanulást. A számlát postázzuk Önnek. Ha az átutalást választja, az e-mail fiókjába szintén automatikusan megkapja díjbekérőnket és a belépési azonosítóit, de a belépési azonosítói csak a díjbekérő szerinti utalása után, a díj számlánkra való beérkezése napján aktiválódnak. Erről rendszerünk értesítést küld Önnek. Ezután az oldalra való bejelentkezését követően minden tananyaghoz korlátlanul hozzáférhet 2024. december 31-ig. A számlát ebben az esetben is postai úton juttatjuk el az Ön részére.

 

Hogyan vásároljon meg egy Önnek tetsző tananyagot?

A főoldalon megjelenő táblázatból az adott tananyag címére vagy kreditpontértékére való kattintással válassza ki a megvásárolni kívánt képzést. A képernyőjén megjelennek a kiválasztott képzés részletes adatai. Most a jobb oldalon válassza a "Tananyag megvásárlása" gombot. Töltse ki a megjelenő űrlapon az adatokat, válassza ki az Önnek megfelelő fizetési módot, majd kattintson a Tovább gombra. A megrendelése előtt, az űrlapon megadott adatait ellenőrizheti, ha szükséges javíthatja. Kattintson a "Helyesek az adatok, megrendelem" gombra. Bankkártyás fizetés esetén töltse ki a bankkártyája adataival az űrlapot. A belépési azonosítóit és a fizetésről szóló igazolást a megadott e-mail-címre automatikusan elküldjük Önnek, így akár azonnal megkezdheti a tananyag elvégzését. A számlát postázzuk Önnek. Ha az átutalást választja, az e-mail fiókjába szintén automatikusan megkapja díjbekérőnket és a belépési azonosítóit, de a belépési azonosítói csak a díjbekérő szerinti utalása után, a díj számlánkra való beérkezése napján aktiválódnak. Erről rendszerünk értesítést küld Önnek. Ezután az oldalra való bejelentkezését követően a megvásárolt tananyaghoz korlátlanul hozzáférhet 2024. december 31-ig. A számlát ebben az esetben is postai úton juttatjuk el az Ön részére.

 

Mi történik a kotelezotovabbkepzes.hu oldalon megszerzett kreditpontjaimmal?

Megszerzett kreditpontjairól az adott tananyag elvégzése után a rendszer automatikusan igazolást állít ki az Ön részére, amelyet kinyomtathat. Megszerzett kreditpontjait, valamint az azok érvényesítéséhez szükséges adatokat lejelentjük a minisztériumnak. Az oldalon megszerzett kreditpontjait nyilvántartjuk, azokat bejelentkezés után bármikor áttekintheti a Kreditpont-nyilvántartó menüpontra kattintva.

 

Milyen adatok szerepelnek a kreditpont-igazolásomon?

Az igazolás adattartamát a kormányrendelet meghatározta, így a rendszer az abban előírt adatokat szerepelteti az igazoláson. A legfontosabb, hogy a legelső tananyag megkezdése előtt Önnek meg kell adnia a nevét és a regisztrációs számát (annak hiányában a nyilvántartásban szereplő címét). Miután elkezdte az oldalon a legelső tananyag megtekintését, ezután ez a két adat már nem lesz módosítható. Így egy jelszóhoz csak egy név és egy – a névhez kapcsolódó – regisztrációs szám fog tartozni. Ennek értelmében más felhasználó az Ön jelszavával nem fog tudni igazolást kiállítani és kreditpontot érvényesíteni a saját maga számára.

 

Mi az a Kreditpont-nyilvántartó?

Ez egy menüpont az oldalon, amelyet bejelentkezés után tud használni. A Kreditpont-nyilvántartó menüpontra kattintva láthatja az oldalon eddig megszerzett kreditpontjait. Az oldalon különböző szűréseket végezhet a gyorsabb áttekinthetőség kedvéért, illetve olyan kreditpontokat is rögzíthet, amelyet más módon szerzett meg. Könnyen használható és rendkívül hasznos. A Kreditpont-nyilvántartót minden olyan felhasználónk használhatja, aki legalább egy leckét megvásárolt az oldalon.

 

Hogyan épül fel egy elektronikus továbbképzés?

Minden tananyagot egy vagy több leckére tagoltunk. A tananyag egy leckéjének meghallgatása, elsajátítása után léphet a tananyag következő leckéjéhez. A tananyag minden leckéjének megtekintése után minősül a tananyag elvégzettnek, és ebben az esetben letölthetővé válik az Ön számára az igazolás, amelyet e-mail-címére is automatikusan megküld a rendszer (kérjük nézze meg a levélszemét/spam mappát is, amennyiben nem kapott ilyet).

 

Milyen hosszú egy tananyag, képzés?

A tananyagok minősítési eljárása alapvetően időhöz – és természetesen a tartalomhoz – kötött. Az elektronikus képzés során egy tananyag hosszát az azt alkotó videóanyagokkal eltöltött idő adja. A mérlegképes könyvelők esetében egy kreditpont megszerzése hozzávetőlegesen 45 percnyi, adótanácsadóknál, (okleveles) adószakértőknél 90 percnyi időráfordítást jelent. A tananyag vagy képzés elvégzésére nyitva álló időpontig (2024. december 31.) az Önnek megfelelő időben és ütemezéssel végezheti el bármelyik leckét, amelynek megtekintésére jogosult. A már megtekintett tananyagok/leckék többször is visszanézhetőek.

 

Az elektronikus továbbképzés megtekintéséhez szükséges technikai feltételek

Előfordulhat, hogy a honlap használatával kapcsolatban kérdései merülnek fel, például nem látja a video-tananyagokat vagy segítségre lenne szükséges technikai feltételekről. Az alábbiakban ezekről és néhány gyakran felmerülő kérdés megoldásáról tájékoztatjuk Önt.

 

Amennyiben nem jelenik meg a video-tananyag, mit tegyek annak megtekintése érdekében?

Amennyiben nem jelenik meg a videó, akkor az Ön gépének böngészője nem html5 kompatibilis (a ma elérhető böngészők ilyenek).
html5 kompatibilis böngészők: a Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer stb. (a felsorolásban a névre kattintva a kiválasztott böngésző letöltőoldalára jut)

 

Megjelenik a lejátszófelület, de nincs hang. Mit tegyek?

Kérjük ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a hangszórója. Ha be van kapcsolva a hangszóró, akkor ellenőrizze, hogy a hangszóró kábele a megfelelő kimenetbe van-e becsatlakoztatva, ez általában zöld színű. Amennyiben a hangszóró a megfelelő kimeneti pontba csatlakozik, akkor ellenőrizze, hogy a hangerőszabályzó a programban nincs-e nagyon halk fokozatra állítva esetleg némítva. Ha a hangerő nincs túl halkra vagy némára beállítva, akkor kérjük ellenőrizze, hogy a hangkártya meghajtóprogramja telepítve van-e és megfelelően működik-e.

 

Technikai feltételek, használati tudnivalók összefoglalása a távoktatási anyagok megtekintéséhez

Rendszerünk használatához html5 kompatibilis böngésző amiből érdemes a legfrissebb verziót használni. Ilyen böngészők a Firefox, Chrome, Opera, Vivaldi, Internet Explorer, Edge stb. (a felsorolásban a névre kattintva a kiválasztott böngésző letöltőoldalára jut); Windows 7 vagy frissebb operációs rendszer; installált és rendben működő hangkártya; csatlakoztatott hangszóró vagy fejhallgató; stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolat szükséges. A tananyag megtekintéshez használt böngészőjében kapcsolja ki a hardver gyorsítás használatának lehetőségét! A tananyagok mobil eszközökön való megtekintése nem támogatott. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL!
Ha kérdése van, hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 9.00–16.00 óra között.
A kotelezotovabbkepzes.hu oldalon egy képzési időszakra az adott képzési időszak utolsó napja 24 óráig szerezhet kreditpontot.
A kreditpontot csak akkor adja meg a rendszer, ha a képzési időszak utolsó napja 24 óráig megszakítás nélkül* végignézte a tananyag videóját, valamint az igazolás kiállításához szükséges adatokat teljeskörűen kitöltötte a felhasználói profil oldalon. A megkezdett tananyag elvégezésére 60 nap áll rendelkezése a jogszabályi előírásosoknak megfelelően. Ekkor a rendszer automatikusan elküldi Önnek a tananyag elvégzéséért járó kreditpontigazolást. Ha ezt nem kapta meg , akkor nem kapott kreditpontot (ha nem találja a levelet a bejövő levelek között, kérjük ellenőrizze a „Levélszemét”, „Spam” vagy „Junk e-mail” mappát is). Minden kreditpont csak arra a képzési időszakra érvényes, amikor azt megszerezte (ha a szükségesnél több kreditpontot szerzett, akkor a többlet nem vihető át a következő képzési időszakra).
A rendszer használatával kapcsolatos kérdésekkel munkanapokon, telefonon és e-mailben egyaránt 9.00–16.00 óra között keresheti ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 202-2199/200-as telefonszámon. Munkaszüneti és ünnepnapokon, illetve munkanapokon 9.00 óra előtt és 16.00 óra után nem tudja elérni ügyfélszolgálatunkat, így ekkor sem technikai, sem egyéb kérdéseire nem tudunk válaszolni.

* A „megszakítás nélkül végignézte a tananyag videóját és közvetlenül a videó megtekintése után sikeresen kitöltötte a videó után található tesztet” azt jelenti, hogy a videó megtekintése során nem hagyhatja el a videolejátszó ablakát és az oldalon nem kattinthat máshová, nem használhatja az oldal egyéb funkcióit. Ha a videó megtekintése során elkattint a videóról, akkor a következő alkalommal, amikor ugyanerre a tananyagrészre kattint, elölről kell kezdenie annak megtekintését. Több részből álló tananyag esetén egy-egy rész megszakítás nélküli elvégzése a követelmény. A videó rövid idejű megállítása, majd folytatása nem számít a megtekintés megszakításának, ha közben nem kattint a videolejátszó ablakán kívülre.
A tananyag megtekintése során 15 percenként megkérjük, hogy kattintson az adott üzenet alatt lévő gombra (erre 15 perce van). Ez a kattintás nem számít a videóból történő kilépésnek.
Több részből álló tananyag esetén az összes részt el kell végezni úgy, hogy közben nem kezd el más tananyagot.
Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja, mert a 93/2002. (V. 5.) Kormányrendelet és a PM útmutatása alapján egy tananyagrészt kijelentkezés nélkül kell teljesíteni.
Az internetkapcsolat bármilyen okból történő megszakadását a rendszer kilépésként érzékeli (nem tudunk különbséget tenni a szándékos kilépés és a technikai problémák miatti kapcsolatmegszakadás között).
Ennek értelmében a tananyagrész elvégzésének bármilyen okból történő megszakadása esetén minden esetben elölről kell kezdeni a teljes tananyagrészt.
A fentiek miatt semmilyen – a tananyagrész folytatására vonatkozó – kérést, reklamációt nem tudunk teljesíteni, illetve figyelembe venni.

 

Segítünk! Amennyiben a fentiekben nem találta meg a megoldást a problémájára, akkor kérjük, hogy munkanapokon 9 és 16 óra között hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 202-2199/200 telefonszámon.

Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére